emploi

farciennes bouge janvier 2017

guichet-elec.png

police.png

Le Fonds Européen de Développement Régional et la Wallonie investissent
dans votre avenir
http://europe.wallonie.be

feder
 

Welkom op de website van Farciennes

img13.jpg

Voor je, en met je, Farciennes Bouge!

Beste medeburgers, beste bezoekers, welkom op de allernieuwe website van de gemeentelijke overheid van Farciennes.

Farciennes is een kleine fusiegemeente van de “Basse Sambre” (Neder-Samber), aan de rand van de provincie Henegouwen, die de laatste jaren gebukt ging onder een imagoprobleem. Als armste gemeente in Wallonië behoort Farciennes ook tot de gemeenten met de hoogste werkloosheidscijfers. In de schaduw van de “Tour du Roton”, die het symbool is van de laatste gesloten kolenmijn in Wallonië, herbergen de arbeidershuizen en sociale woningen een bevolking die grotendeels afkomstig is uit de economische immigratie die onze streken vroeger in staat stelde om rijkdom te accumuleren.

h-bayet.jpg

Sedert drie jaar nu doet de nieuwe ploeg van het Gemeentecollege haar best om Farciennes een nieuw, dynamisch en aangenaam imago te bezorgen. We willen van onze zwakheden van vroeger de instrumenten maken voor het succes van morgen.

Net zoals de grote markt die volledig heringericht wordt, de toekomstige Ecopole die heel Europa ons zal benijden maar ook significante acties in de strijd tegen werkloosheid of onveiligheid die vandaag hun vruchten afwerpen, is deze nieuwe website – ware interface tussen de gemeente en haar burgers – nog een bewijs dat Farciennes in beweging is!

Ik nodig u uit om deze website in uw eigen taal te ontdekken en om kennis te nemen van de vele acties die voor en met de inwoners van Farciennes ondernomen worden.

De Afgevaardigde-Burgemeester
Hugues BAYET

 

Document acties
« Février 2019 »
Février
LuMaMeJeVeSaDi
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

titre-actualite.png

titre-evenement.png

Ce site est optimisé pour le navigateur Firefox.

Sécurisé, fiable et rapide, Firefox est gratuit et simple à installer.